Naturlig levemåde


1,0 Poecilotheria metallica

Trælevende edderkop – Arboreal
Edderkopper, der lever oppe, væk fra jorden, enten på væggene, i løvet eller i rørbaner, som de laver selv. Terrariets højde er vigtigere end bundplads. Der skal være rigelig klatrekonstruktioner. Eksempler på disse er f.eks. Avicularia, Poecilotheria og Psalmopoeus.Monocentropus balfouri

KoloniCommunal
Et begrænset antal arter kan leve flere end en edderkop i et terrarium, hvor de tolererer at andre af samme art, kan holdes sammen. Nogle arter kan leve flere sammen når de er unge, men den egenskab bliver formindsket, efterhånden som edderkopperne bliver ældre. Ethvert forsøg på at holde edderkopper en gruppe sammen, kan ende i en katastrofe og bør forsøges med forsigtighed og masser af observertioner. 
Af arter der kan holdes i kolonier kan være, Coremecnemis tropix, Monocentropus balfouri, Poecilotheria species, Hysterocrates gigas, Holothele incei, Pterinichilus murinus, Heterothele gabonensis, Heterothele villosella, Pamphobeteus sp.

1,0 Hysterocrates gigas

Gravende edderkop – Obligate burrower
Edderkopper, der graver dybe gange direkte ned i bundlaget. Normalt forbliver skjult i bunden af deres hul og godt gemt i op til flere måneder. De bør have et meget dybt underlag for at give dem mulighed for at grave. Eksempler på arter er bla. Haplopelma lividum, Aphonopelma chalcodes og Hysterocrates sp.


0,1 Brachypelma albopilosum

Hule boende edderkop – Opportunistic burrower
Edderkopper der tager et eksisterende skjul i brug. Det kan være sten, bark, rødder, grene osv. De ændrer eller graver omkring / under et skjul for at lave den perfekte hule. De vil ofte bruge urtepotte, korkbark, kokosnøddeskal og lignende i fangenskab. Nogle bruger slet ikke et skjul. Eksempler på slægter er bla. Grammostola, Brachypelma og Aphonopelma.


0,1 Brachypelma harmorii

Bundlevende edderkop – Terrestrial
Bundlevende edderkopper foretrækker bundplads frem for muligheder for at klatre. Bundarealet skal være 1,5 gange benspændet bredt og 2,5 gang benspændet langt. De kan skades ved fald fra meget kort afstand, og det anbefales, at terrariehøjden over bundlagetlaget ikke er mere end 1,5 gange benspændet.

Bemærk * Bare fordi en edderkop er en gravende i naturen, betyder det ikke, at den nødvendigvis vil grave en hule i fangenskab. Aphonopelma chalcodes, for eksempel, vil klare sig ganske godt i et terrarium med hule. Du skal altid give dine edderkopper et dybt underlag, så de kan grave hvis de vælger det, men ikke alle vil det.

Videre til værktøjslinje